ODRED IZVIĐAČA “RAVANGRAD” IZ SOMBORA I DALJE RESURS CENTAR ZA ZBO

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije dodelilo je Odredu izviđača “Ravangrad” iz Sombora novo rukovođenje projektom “Mladi su zakon” na teritoriji Zapadnobačkog okruga.

Za naš kraj, kako je navedeno u konkursnim rezultatima, biće izdvojeno 1,85 miliona dinara kojima će upravljati Odred izviđača iz Sombora. Oni su i prošle godine brinuli o Resurs centru Zapadnobačkog okruga. Desetak udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa su lane kroz Resurs centar obezbedila sredstva za realizaciju svog projekta, a najmanje toliko udruženja i grupa učestvovalo je na obuci sa ciljem podsticanja aktivizma i volonterizma u lokalnim zajednicama.

Najbolji prošlogodišnji projekat na području Zapadnobačkog okruga bio je volonterski projekat “Pazi, sveže obojeno” Omladinskog udruženja volontera grada Apatina iz kog je proisteklo Udruženje građana “MRAV”, a uspešno je realizovan i volonterski projekat “Novi izgled za stari park” neformalne grupe “Aktivna omladina”.

Sombor je ove sezone bio među retkima lokalnim samoupravama sa dve prijavljene organizacije na konkursu Ministarstva omladine i sporta. Za preuzimanje Resurs centra Zapadnobačkog okruga, kako je objavljeno u dokumentaciji, zainteresovan je bio i Somborski edukativni centar. Međutim, njihova prijava završila je među 18 odbijenih.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *