APATINSKA PIVARA DONIRALA SPECIJALNI BICIKL ZA RECIKLAŽU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruzenje paraplegicara i kvadriplegicara Banata obelezilo je u Gradskoj kuci u Zrenjaninu 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom. U okviru obelezavanja Svetskog dana, Udruzenje je korisnicima doniralo ortopedska pomagala kupljena od prikupljenih cepova u toku 2015. godine, u okviru projekta „Cep za hendikep“.

Ovim povodom, Udruzenje je urucilo i zahvalnice drustveno odgovornim kompanijama koje su doprinele realizaciji projekta „Cep za hendikep“ u 2015. godini – Gomex, Wurth Srbija, Narodna banka Srbije, Radio televizija Srbije, Radio Beograd, Apatinska pivara, Carlsberg Srbija, Heineken Srbija, Hemofarm Fondacija, Narodna banka Srbije, Kladionice „Tas“, AMD Beograd i Degordian Beograd.

„U ime Udruzenja, zelim da izrazim veliku zahvalnost svim odgovornim kompanijama i pojedincima koji su nam i u protekloj godini pomogli u realizaciji ovog, za nas, veoma vaznog projekta. Zelja nam je da obezbedimo sto veci broj razlicitih ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom. Svaki cep ima vrednost, a kada se on donira od srca, ta vrednost je neprocenjiva“ – istakao je Goran Perlic, predsednik Udruzenja.

Kako bi dodatno doprinela prikupljanju sredstava za kupovinu opreme za osobe sa invaliditetom, Apatinska pivara donirala je Udruzenju „recikl“, specijalni bicikl za reciklazu, koji ce Udruzenje moci da koristi u buducim akcijama.

„Saradnja Apatinske pivare i Udruzenja zapoceta je u aprilu 2015. godine i do sada smo realizovali brojne zajednicke aktivnosti poput onih na Supernatural festivalu, Belgrade Beer Fest-u i Danima piva u Zrenjaninu. Posebno smo ponosni na akciju u okviru koje smo okupili 30 ugostiteljskih objekata sa teritorije Zrenjanina, i sa kojima timski prikupljemo cepove“ – istakla je Sanja Ivanis, PR menadzerka Apatinske pivare.

Udruzenje je projekat „Cep za hendikep“ pokrenulo 2013. godine, a do sada je, zahvaljujuci prikupljenim cepovima, clanovima donirano cak 29 kolica, 4 hodalice i veliki broj ortopedskih pomagala… i sve to od prikupljenih cepova.

„Drago mi je sto je Grad Zrenjanin jedan od domacina obelezavanja Svetskog dana osoba sa invaliditetom. Zrenjanin vec cetiri godine saradjuje sa Udruzenjem paraplegicara i kvadriplegicara Banata i sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da se saradnja svake godine ostvaruje na sve visem nivou. Grad se trudi da izdvoji potrebna sredstva kako bi omogucio osobama sa invaliditetom da vode ispunjen zivot. Mi se zalazemo za to da svi imamo jednake sanse, a nastavicemo i u buducnosti da doprinosimo unapredjenju kvaliteta zivota nasih sugradjana sa invaliditetom“ – istakao je Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupstine grada.

Clanovi Udruzenja i predstavnici kompanija

Obracanje - Goran Perlic