JA BIH TO OVAKO

APATIN KULTURA VESTI

Republičko takmičenje učenika srednjih škola Srbije u organizaciji Gimnazije „Nikola Tesla“ Apatin pod nazivom „Ja bih to ovako“ biće održano 12. i 13. decembra tekuće godine sa početkom u 10 sati u Kulturnom centru u Apatinu.

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i SO Apatin, Gimnazija „Nikola Tesla“ Apatin realizuje srednjoškolski projekat „Ja bih to ovako“. U finalu takmičenja, na pozorišne daske stupiće učenici srednjih škola iz Novog Sada, Obrenovca, Zaječara, Pančeva i Apatina.

Tročlani stručni žiri odlučiće koja ekipa je pobednik republičkog takmičenja u dramskom improvizovanju, a predviđena nagrada je vaučer u vrednosti 40.000 dinara koji je namenjen organizaciji putovanja za članove pobedničke dramske trupe. Ciljevi ovog projekta jesu razvoj dramskog talenta, komunikacije, improvizacije, kao i snalaženje u nepoznatim situacijama. Takođe, realizacija ove aktivnosti podrazumeva i susrete učenika srednjoškolaca, razmenu učenika, druženje i edukaciju.