АПАТИНЦИМА ПРВА ДВА МЕСТА СОМБОРСКОГ КОТЛИЋА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Апатинац Жељко Бараћ скувао је најбољи рибљи паприкаш на 23.”Сомборском котлићу”, традиционалној манифестацији посвећеној овом гастрономском специјалитету. Друго место освојио је паприкаш Данијела Ајдука из Апатина, док је треће место припало паприкашу којег је скувао Урош Момчиловић из Сомбора.

Ово је други пут да сам скувао најбољи паприкаш на најважнијој сомборксој манифестацији. Конкуренција је била јака, али сам учинио све да га скувам по добро провереној рецептури, који је писала моја супруга. Прва награда ми много значи, а драго ми је да су и моји Апатинци, који су се такође такмичили показали како се кува најбољи паприкаш и потврдили да га најбоље кувају Апатинци. Ипак смо ми одрасли на Дунаву и аласки паприкаш је нешто што нам је у генима, изјавио је Бараћ.

Манифестација „Сомборски котлић“ и ове године окупила је љубитеље рибљег паприкаша и добре забаве на Тргу Светог тројства у Сомбору. У складу са дугогодишњом традицијом, званични почетак кувања паприкаша означила је градоначелница Града Сомбора Душанка Голубовић паљењем прве ватре.

У оквиру забавног програма посетиоци су имали прилику да слушају тамбурашки састав „Равница“, а затим је уследио концерт Халида Бешлића.

Манифестацију XXIII „Сомборски котлић“ организовала је је Туристичка организација града Сомбора, уз покровитељство Града Сомбора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *