СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ 18,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НОВУ ОПРЕМУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре за финансирање и суфинасирање изградње, одржавања и опремања 47 здравствених установа у Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 420 милиона динара.

Том приликом Општа болница Сомбор је добила уговор вредан 18.400.000,00 динара, а новац ће бити утрошен на куповину комплетне опреме за патолошко-анатомску дијагностику која је стара преко 40 година, као и за набавку пет пацијент монитора и дефибрилатор за Одељење за анестезију, реаниматологију и интензивну терапију. В.д. директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, др Драган Растовић, наводи да су уложени велики напори како би ова средства била добијена, јер је стање у Служби за патолошко-анатомску дијагностику било критично и да је занављање те опреме стављено у први ред приоритета још од почетка његовог мандата. Застарела опрема кочила је између осталог и даљи развој нових здравствених технологија које могу почети са применом одмах по набавци савремених апарата. Нови, подмлађен кадар има сада све могућности да настави даљи развој ове Службе.

Одељење за анестезију, реаниматологију и интензивну терапију са 15 болничких кревета има свега 7 пацијент монитора старих преко 14 година од којих ни један нема адекватне преформансе које су неопходне за савремен мониторинг витално угрожених пацијената. Набавком пет нових, савремених пацијент монитора у многоме ће се олакшати рад. Уједно, набавка још једног дефибрилатора омогућава функционално коришћење постојеће опреме.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *