КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА – СНС-у 20 МЕСТА У АПАТИНСКОЈ СКУПШТИНИ

IZBORI 2020 POLITIKA

Српска напредна странка освојила је највише гласова на локалним изборима у Апатину, утврдила је Општинска изборна комисија на данашњој седници. Поводом јучерашњих избора председник ОИК-а Недељко Вученовић известио је јавност о коначним резултатима локалних избора одржаних 21. јуна 2020. године.

– Избори су одржани на нивоу републике, покрајине и општине. На јучерашњим изборима није било инцидената на бирачким местима. Било је малих неправилности у раду бирачких одбора, али то смо у ходу, приликом пријема материјала, успешно отклонили, што је данас и показано приликом пријема материјала код Републичке иборне комисије, као и Покрајинске. Нису имале примедбе на наш рад. У бирачки списак у Апатину уписано је 25.414 бирача који су имали право да се јуче изјасне за једну од предложених листа усвојених од стране Општинске изборне комисије Апатин. Своје право да изађу на изборе искористило је 13.611 бирача. Од тога је важећих било 13.012 бирачких листића. Од свих шест листа које су учествовале у јучерашњим изборима Српска напредна странка добила је највећи број гласова на свим нивоима, рекао је Недељко Вученовић, председник ОИК.

Према излазности и гласању грађана општине Апатин изборна листа СНС Александар Вучић „За нашу децу“ добила је 8.307 гласова, или 61,03 одсто. Изборна листа Ивица Дачић СПС – Драган Марковић Палма ЈС добила је 1830 гласова, или 13,45 одсто. Изборна листа Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор добила је 1048 гласова, или 7,70 %. Изборна листа СРС др Војислав Шешељ добила је 618 гласова, или 4,54 одсто. Народни блок Перица Попић добио је 607 гласова (4,46%) и изборна листа Покрета за обнову Краљевине Србије добио је 602 гласа (4,42%). Од укупно 29 одборничких места Српској напредној странци припало је 20, СПС четири (4),  СВМ два (2), СРС једно(1), Народном блоку једно(1) и ПОКС-у једно (1) одборничко место.

– Могу да кажем да су ови избори били једни од тежих у задњем периоду који су се одвијали на локалном и вишим нивоима. Промењен је закон о спровођењу локалних избора и уведене су неке новине које су збуњивале бирачке одборе. Ту је било мањих проблема али је Изборна комисија у сарадњи са радним телом ОИК успела да их превазиђе, додао је Вученовић.

Листа за одборнике и резултати избора спроведени 21.јуна 2020. године усвојени су једногласно.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *