АПАТИНЦИ БЕСНИ НА НЕВИЂЕНО ЛОШУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ KУВАЊА АПАТИНСKОГ РИБЉЕГ ПАПРИKАША

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Повод многих расправа у Апатину када је у питању рибљи паприкаш јесте његова припрема. У које време ставити рибу, колико дуго је кувати, да ли са свежим или сушеним луком, паприком из Kупусине или оном из Бездана, речном или рибом из рибњака… Ипак многи мајстори овог аутентичног специјалитета се слажу у једном – Апатински рибљи паприкаш се спрема од рибе, паприке, црног лука и јаке ватре.

“Данас ћемо припремати јело из “Севернозападног Бачког” округа , Апатински рибљи паприкаш. Традиционално јело из града Апатина, који у принципу можемо припремати од свих врста речних риба”, са овим речима креће видео на Јутјубу у којем компанија Kњаз Милош публици представља своју верзију чувеног “Апатинског рибљег паприкаша”. Видео који је на интернету постављен пре две године, а који према мишљењу већине Апатинаца не би требао да носи назив “Апатински”, јер са њим нема никакве везе.

Kако кажу, већ из прве реченице у којој је наведен непостојећи округ може се наслутити да од чувеног паприкаша неће бити ништа. У улози кувара, спремајући овај специјалитет обрео се млади Александар, који је у својој презентацији погрешио у скоро у свему. Од динстања црног лука, додавања ловора, бибера, кувања рибе у комаду, њеног вађења, накнадног додавања главе и репа, свега што нема везе са изворним рецептом.

Једино за шта би се могло рећи да је исправно, јесте када је подсећао гледаоце да рибу треба очистити од крљушти, а шерпу трести, без мешања варјачом, како се риба не би распала. Елем и то је на крају демантовао гњечећи кувану рибу ножем, како би је спремио за сервирање.

На крају, да је реч о тоталном непознавању припреме овог јела доказује и то што кувар у њега није ставио нити грама паприке, због чега би дефинтивно из наслова поред овог “Апатински” Kњаз Милош требао да избрише и реч паприкаш.

Да овај видео треба уклонити са интернета, а младог кувара позвати да буде гост Апатину за Рибарске вечери су само неки од коментара са друштвених мрежа.

1 thought on “АПАТИНЦИ БЕСНИ НА НЕВИЂЕНО ЛОШУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ KУВАЊА АПАТИНСKОГ РИБЉЕГ ПАПРИKАША

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *