ПРЕДУЗЕЋЕ „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“ ВРШИ ПОРИБЉАВАЊЕ ШИРОМ ПОКРАЈИНЕ

DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

У оквиру редовне годишње акције порибљавања коју организује ЈВП „Воде Војводине“, јуче је у Дунав код Сремских Карловаца пуштено око 800 килограма једногодишње млађи шарана. Акцији порибљавања присуствовао је в.д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић који је поручио да ће у наредном периоду бити појачан надзор рибочувара овог предузећа. Кружевић је најавио и одлучнију борбу са рибокрадицама, али и нови приступ у очувању рибљег фонда јер је тенденција да се он додатно обогати већом количиним рибље млађи.

В.д. директора предузећа „Воде Војводине“ је рекао и да је у плану забрана привредног риблова на природним мрестилиштима, на делу Дунава којим управља ово предуеће, како би се дивљој риби из Дунава омогућило природно мрешћење.

Акција порибљавања ће се наставити и у наредним данима, а биће спроведена на двадесет локација на каналима хидросистема Дунав-Тиса-Дунав, на делу Дунава који је у надлежности „Вода Војводине“, водотоку Криваја, као и на заштићеним природним добрима „Јегричка“ и „Бељанска бара“. Како је најављено, током порибљавања укупно ће бити пуштено око 14 тона једногодишње млађи шарана.

Осим радника ЈВП „Воде Војводине“, порибљавању су присуствовале и надлежне инспекцијске службе, као и представници локалних риболовачких удружења.

Овакве акције доприносе побољшању квалитета рибљег фонда, на велику радост пецароша и свих љубитеља природе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.