AMBASADOR SAD POSETIO APATINSKU PIVARU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Povodom obeležavanja 258 godina pivarske tradicije i postojanja Apatinske pivare, najstarija aktivna domaća pivara ugostila je Nj.E. Majkla Kirbija, Ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji.

Majkl Kirbi u Apatinskoj pivari 3Budući da Apatinska pivara od 2012. godine posluje u okviru pivarske kompanije Molson Coors, vodeće globalne pivarske kompanije sa sedištem u Severnoj Americi, Ambasador je povodom dolaska u Apatin, izrazio želju da obiđe postrojenja, upozna se sa tradicijom i degustira poznate brendove Apatinske pivare, što su mu domaćini i omogućili.

Majkl Kirbi u Apatinskoj pivari 5„Drugi put sam u poseti Apatinu, ali prvi put u Apatinskoj pivari i veoma sam zadovoljan onim što sam video u kompaniji i kako je uspela da iskoristi tradiciju koja postoji. Tradicija duga više od dva i po veka spojena je sa modernom tehnologijom i izgrađena je savremena pivara u ovom delu Srbije. Zaposlen je veliki broj radnika, a ljudi iz menadžmenta su veoma zadovoljni njihovom stručnošću i kvalitetom rada. Koristeći međunarodne investicije, Srbija može da učini mnogo.” – poručio je Nj.E. Majkl Kirbi, Ambasador SAD u Republici Srbiji.

Majkl Kirbi u Apatinskoj pivari 6Američki ambasador bio je zainteresovan da čuje o istoriji Apatina i pivarske tradicije u njemu, pa je tako saznao da prvi zapisi o proizvodnji piva u Apatinu potiču iz 1756. godine. Predstavnici pivare upoznali su goste i sa Cold Edge tehnologijom – termo promenljivom etiketom koja menja boju kada je pivo optimalno rashlađeno.

Majkl Kirbi u Apatinskoj pivari 7Veoma smo ponosni smo što smo ugostili Nj.E. Majkla Kirbija i delegaciju ambasade SAD u Srbiji. Apatinska pivara je jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji, lider na domaćem tržištu piva i deo globalne pivarske grupacije Molson Coors.  Smatramo da svoje znanje i pivarsku tradiciju dugu 258 godina možemo da unapredimo i postanemo još uspešniji  kroz primenu  najboljih globalnih standarda ne samo iz oblasti pivarstva,  već i zaštite životne sredine, odgovornog odnosa prema zajednici u kojoj poslujemo,  kako bismo dugoročno doprineli unapređenju kvaliteta naših proizvoda, života i poslovanja uopšte – izjavio jeDragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare.

Majkl Kirbi u Apatinskoj pivari 4Apatinska pivara lider je u proizvodnji piva u Srbiji, sa operativnim proizvodnim kapacitetom od 4.000.000 hl godišnje i oko 800 zaposlenih.

Majkl Kirbi u Apatinskoj pivari„Apatinska pivara je danas najveća pivara na Balkanu u kojoj radi više od 800 radnika i predstavlja veliki oslonac opštine Apatin. Drago mi je što mogu u našoj sredini ponovo da pozdravim ambasadora Kirbija.” – izjavio je Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

Prilikom obilaska fabrike, gostima je pokazano na koji način se čuva kvalitet Jelen Piva. Najmodernija tehnologija garantuje da svako Jelen Pivo koje napusti fabriku bude podjednako savrešeno, baš prema ukusu potrošača. Postojan kvalitet u proizvodnji ogleda se ne samo u korišćenju vrhunske opreme već i strogoj kontroli kvaliteta u svim fazama proizvodnje  – od nabavke sirovina, pa sve do trenutka kada Jelen Pivo napusti fabriku.

Apatinska pivara:

Apatinska pivara osnovana je 1756. godine. Krajem 2009. godine postaje deo regionalne pivarske grupacije StarBev, a od 2012. godine StarBev grupacija deo je svetske pivarske kompanije „Molson Coors International”. Apatinska pivara  jedan je od najznačajnijih izvoznika u Srbiji, a proizvodni portfolio čine: Jelen Pivo, Jelen Fresh Limun, Jelen Fresh Grejpfrut, Jelen Cool, Nikšićko pivo, Nikšićko Tamno, Apatinsko Pivo, Staropramen, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden, Beck’s i Löwenbräu. Više informacija na: www.jelenpivo.com

Jelen Pivo:

O postignutim rezultatima na tržištu i o vrhunskom kvalitetu Jelen Piva govore i brojne nagrade stručne javnosti i vodećih privrednih institucija, osvojene na domaćim i međunarodnim sajmovima. Jelen već pet godina nosi znak kvaliteta i poverenja “Najbolje iz Srbije”. Nosilac je najviših priznanja stručnih žirija „Monde Selection” i „Brend decenije”  ali i ljubitelja dobrog piva – „Najbolje pivo Beer Festa” „Moj izbor“, kao i „Najomiljeniji pivski brend u Srbiji“ 2011, 2012 i 2013. prema istraživanju agencije GfK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.