AМБАСАДОР АУСТРИЈЕ ПОСЕТИО АПАТИН

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Амбасадор Републике Аустрије у Србији, Његова Екселенција Николас Лутероти посетио је данас општину Апатин где је на организованом пријему у општини разговарао са председницом Дубравком Kораћ и њеним сарадницима. Апатинци су Амбасадора Лутеротија упознали са привредним, културно-историјским и туристичким потенцијалима наше општине. Његовој Екселенцији је током посете представљен пројекат “Мура-Драва-Дунав”, природни резерват “Горње Подунавље”, а након пријема у згради локалне самоуправе делегација је посетила и Етно кућу “Маргит” и музеј подунавских Немаца.
Председница Kораћ је данашњу посету високог госта оцениила значајном за Апатин.
-Ова посета је изузетно важна за нашу општину, пре свега због могућности да упознамо Амбасадора Републике Аустрије са културним наслеђем Апатина, али и да разговарамо о прекограничном европском пројекту “Мура-Драва-Дунав” у којем учествује и Апатин. У току је реализација друге фазе овог пројекта где земље повезују пре свега природни резервати који се налазе на територији свих пет држава су очувани и ми покушавамо сви заједно да их очувамо и промовишемо у смислу туристичких потенцијала. Амбасадор је имао прилику да види грађанску кућу “Маргита”, музеј подунавских Немаца и то је оно што је најинтересантније и најрепрезентативније од немачког наслеђа у граду. Нама је циљ да сачувамо и свако друго наслеђе по којима смо јединствени у овом делу Војводине, изјавила је председница општине Дубравка Kораћ.

Његова екселенција Амбасадор Лутероти изразио је велико задовољство приликом да посети нашу општину и нагласио да је пројекат “Мура-Драва-Дунав” у којем учествује и Апатин, веома значајан.

-То је веома добар пројекат који се у Аустрији веома позитивно оцењује. Аустрија је много помогла да се то повеже са Србијом, чему је допринео и Унеско. Надам се да ће пројекат заживети, те да ће у склопу њега наши грађани моћи да користе ваше бициклистичке стазе и виде заштићена културна добра. Веома ме радује унапређење туризма и туристичке понуде у Апатину јер видим уску повезаност Аустрије са Апатином, али и Војводином. Он је након посете етно кући “Маргит и Музеја подунавских Немаца изразио велико задовољство виђеним, оцењујући ова места веома вредним, која према његовим речима на најбољи начин чувају културно наслеђе једне средине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *