АЛКОХОЛ И НАДМЕТАЊЕ СРУШИЛИ ФЛОРИЈАНА У КУПУСИНИ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Само недељу дана од како је у Купусини, месту са већинским мађарским живљем у вандалском чину обезглављен кип Светог Флоријана, апатинска полиција је успела да дође до починилаца.

То је за радио Дунав потврдио Иштван Петер одборник у СО Апатин који каже да су виновници овог недела, тројица младића српске националности из Купусине, од којих један малолетан, под дејством алкохола и уз помоћ цигли, поломили статуу.

-Захвалан сам полицији на брзој реакцији и расветљавању овог случаја. Становнике Купусине је озбиљно уздрмао овај вандализам, јер смо га доживели као напад на наш идентитет и културну заоставштину, каже Петер. Према његовим речима, поражавајуће је сазнање да су вандали из Купусине, места у ком је међунационална толеранција на високом нивоу.

-То нам само говори да морамо и даље вредно радити на међусобном уважавању и толеранцији како се овакве ствари у будућности не би догађале, поручио је Петер.

Како Дунав сазнаје, младићи су те и претходне вечери прослављали одлазак пријатеља у војску, након чега су у повратку кућама починили вандализам.

Против њих ће бити поднете кривичне пријаве, а на терет им се ставља и накнада штете, односно трошкови санације овог културног споменика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.