APATINSKOM DOMU ZA STARE I PENZIONERE NAGRADA ZA NAJLEPŠU USKRŠNJU DEKORACIJU

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Korisnici Doma za stare i penzionere iz Apatina učestvovali su danas na manifestaciji „Najlepše uskršnje jaje“ u organizaciji Doma za stare i penzionere Mol i osvojili nagradu za najlepšu uskršnju dekoraciju.

U Molu su bili predstavnici ustanova socijalne zaštite iz Srbije, a zadatak je bio da se na originalan način prikažu uskršnju trpeza i običaji vezani za uskrs. Apatinski Dom za stare i penzionere predstavio se uskršnjim aranžmanima, ručno pravljenim u okviru radno-okupacionih aktivnosti.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja po prvi put ove godine organizuje Sajam usluga socijalne zaštite. Sajam je održan u Novom Sadu u subotu, 8.04.2017. godine u centralnom holu „Spensa“. Svoje učešće na Sajmu u Novom Sadu uzeli su zaposleni i korisnici Doma za stare i penzionere Apatin. Sajam je u 10h otvoriti ministar Aleksandar Vulin.

Sajam usluga socijalne zaštite organizuje se sa ciljem umrežavanja predstavnika javnih i privatnih ustanova u sistemu socijalne zaštite, organizacija civilnog društva i državnih organa. Takođe, građani su na Sajmu imali priliku da se informišu o svojim pravima u oblasti socijalne zaštite i vrstama dostupnih usluga.

Dom za stare i penzionere (2) Dom za stare i penzionere