USPEŠNI NASTUPI APATINSKIH ATLETIČARA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Apatinski atletičari i ovaj vikend su bili aktivni učešćem na trkama u Jagodini, Ostrogu, Novom Sadu i beogradskom Ušću na kojima su bili izuzetno uspešni. Jagodina je danas (nedelja 09.04.) bila domaćin međunarodnog 1. Jagodinskog maratona, u okviru kojeg su održane trke na 42 kilometra i 195 metara, 21 km i 097 metara i trka na 5 kilometara.

U najdužoj olimpijskoj disciplini pobedu u sveukupnom plasmanu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Mariana Čegar Lukić, u istoj trci treće mesto zauzela je druga takmičarka AK Apatin Snežana Milošević, drugo mesto pripalo je takmičarki Crvene Zvezde, Nori Trklji.

U trci na 5 kilometara vicešamionsku titulu u ženskoj konkurenciji osvojila je seniorka AK Apatin, Danijela Dragojević, dok je u polumaratonskoj trci na 21 kilometar i 097 metara Zoran Radičanin osvojio prvo mesto u starosnoj kategoriji.

U subotu je na stadionu Vojvodine održano Otvoreno prvenstvo atletskog kluba Vojvodina na kojem je u trci na 3000 metara u seniorskoj konkurenciji ubedljivo pobedio Đuro Borbelj uz oboren lični rekord u ovoj disciplini rezultatom 9 minuta i 00 sekundi, što je za 30 sekundi bolje od njegovog dosadašnjeg najboljeg rezultata.

U subotu je na beogradskom Ušću održana Memorijalna trka “Simo Džaković” na 8500 metara, u kojoj su nastupila tri takmičara AK Apatin, prvo mesto u starosnoj kategoriji i sedmo mesto ukupno ostvario je Zoran Radičanin, treće mesto u starosnoj kategoriji i sedamnaesto mesto u ukupnom poretku ostvojio je Nebojša Ćulumović, uspešan nastup imao je i Aleksandar Zdravković.

Isti dan kada je održan i 1. Jagodinski maraton, održan je i 1. Ostroški polumaraton na kojem su nastupili i uspešno završili trku Aleksandar Bojović, Miroslav Pešić i Branislava Đuričin.

Apatinske atletičare sledeću subotu očekuje nastup na zvaničnom Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje se održava na Andrevlju (Fruška Gora) a čiji su suorganizatori Atletski savez Srbije, AK Apatin, OAK Novi Sad i Ceptor Andrevlje. Na prvenstvu će nastupiti nekoliko seniora AK Apatin, gde šanse za najviši plasman ima Đuro Borbelj. Tri prvoplasirana takmičara iz svake kategorije ulaze u sastvave državnih reprezentacija za nastup na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje se održava 10. juna 2017. godine u Bugarskoj (Teteven).

ZORAN RADICANIN Danijela Dragojevic Pobednicko postolje Jagodina,   Mariana prvo mesto, Snezana Milosevic trece mesto