АФИРМАЦИЈА БЕСПЛАТНОГ СПОРТА ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ У ОПШТИНИ АПАТИН

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

У раднној посети Апатину јуче је била делегација Института за женски спорт чији је оснивач Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије. Представници Института су најпре у “Плавој Сали” зграде Локалне смоуправе имали састанак са Радованом Ђукићем – замеником председнице општине, Радомиром Радујком – секретаром Спортског савеза општине Апатин и Ненадом Угарковићем – представником Кошаркашког клуба “Апа-срне”, а тема је била омасовљење и задржавање деце у спортским клубовима.

Идеју Института за женски спорт да се девојчице у школском узрасту бесплатно баве спортом подржало је министарство просвете, као и многобројне локалне самоуправе у Републици Србији.

Кошаркашки клуб “Апа-срне” и Институт за женски спорт су потписали уговор о покретању сарадње, који подразумева да се у наредном периоду врши мониторинг присутности полазница тренинзима кроз дневну и месечну евиденцију, што ће бити показатељ колико се девојчица бави спортом, а колико, када и зашто прекидају са тренирањем. Институт Марине Маљковић се обавезао да ће саветовањем пружати помоћ, како би се овакви и слични проблеми превазилазили.

У наставку посете Апатину, делегација Института је присуствовала тренингу KK “Апа-срне” и том приликом је клубу поклонила лопте, чуњеве и друге реквизите који ће им олакшати даљи рад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *