ЗОРАН М. МАНДИЋ- ГЛАСОВИ

APATIN KULTURA VESTI ЗОРАН М. МАНДИЋ

(О шушама, наградама и корупцији)

                Одмах на почетку текста да се заложим с мишљењем да су на овом белом свету најдрагоценији – НЕПОТКУПЉИВИ ГЛАСОВИ. Они који се не налазе у излозима и на полицаама самопослуга и других разноразних, шареноликих, продавницама, са окаченим декларацијама око вратова као –НАЈ-НАЈ РОБА. Гласови, који се расипају, или, удружују у организацији, рецимо књижевних –ШУША, да би се њима, и њима сличним, обезбедила каква, поготово уносно престижна – НАГРАДА, само су још увек, потврда – ПОСТОЈАЊА БЕДНИХ РАЧУНИЦА. Које се: планирају, смишљају, пласирају и дистрибуирају из –ЦЕНТАРА КОРУПЦИЈЕ. И – АГЕНЦИЈА ПРЕВАРА.

                Због таквих појава, које се интезивно коте, множе и шире као вирусне инфекције – БЕЛИ СВЕТ, у коме га загађијемо логиком и акацијама поменутих ШУША, све више и више, је и сиромашнији. Поготово за услове, који гарантују испуњавање стандарда пристојног и удобног живота. И то пре свега – ОНОГ, због кога се, и по кога се, не треба одлазити у Немачку, или неку другу мање атрактивну, илити алтернативну, државу Европске уније. И бити мигрант. Због разлике у зарадама, од неколико хиљада евра.

                На Балкану, који је у актуелном БЕЛОМ СВЕТУ најтранзициони – МОСТ прекограничног кретања и промета миграната из: Азије, Африке и Јужне Америке на делу је велика – МИГРАЦИОНА ОЛУЈА. Олуја немирења и побуна против свих светских „креатора“ све већег и неразумнијег: сиромаштва, бескућништва, насиља и поножавања.

                Зато су све непотребнији неразумни и болесни – ГЛАСОВИ за разне – НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ, АМЕРИЧКЕ ОСКАРЕ, БЕРЛИНСКЕ МЕДВЕДЕ, ВЕНЕЦИЈАНСКЕ ПАЛМЕ ИЛИ ФРАНЦУСКО ОРДЕЊЕ ЧАСТИ. Које то части могу да постоје у нечасном свету?

На Међународни дан матерњег језика господње 2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *