ŽOK SPARTAK I OK APATIN ZAJEDNO NA TURNIRU U TREVIZU

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

ŽOK NIS Spartak Subotica je dobio poziv na prestižni međunarodni turnir u konkurenciji kadetkinja koji će se održati u Trevizu u Italiji od 22. do 25. septembra. Na turniru učestvuje kadetska reprezentacija Austrije i klubovi iz Mađarske,Francuske,Bugarske,Španije,Srbije,Turske i Italije. Na ovom turniru po dogovoru predstavnika klubova ŽOK NIS Spartak Subotica i OK Apatin Subotičanke će nastupiti pojačane sa igračicama iz Apatina, kako bi kao jedini klub iz Srbije na ovom prestižnom turniru ostvarile što bolji rezultat.Sve troškove za igračice koje budu putovale u Italiju pokriće odbojkaški klub NIS Spartak Subotica.

Ženski odbojkaški klub NIS Spartak Subotica i Odbojkaški klub Apatin godinama imaju dobre odnose.Na street volley turniru održanom u Apatinu u mesecu maju ove godine Spartak je nastupio sa 22 ekipe i oko 100 devojčica.Takođe dobri odnosi ova dva kluba su doveli i do toga da će Spartak svoj tradicionalni kamp za devojčice iz škole odbojke ove godine organizovati u Apatinu u Tehničkoj školi sa Domom učenika u periodu od 25. juna do 1. jula. Na kampu će biti i kadetska ekipa kojoj će biti priključene najbolje igračice iz Apatina koje će sa Subotičankama putovati u Italiju na međunarodni turnir.

Iz odbojkaškog kluba Apatin poručuju da im je čast što će njihove igračice učestvovati na jednom ovakvom turniru .Tehnička saradnja ova dva kluba ima za cilj da popularizuje odbojku u ovom regionu,da afirmiše mlade igračice u oba smera.Takođe ova saradnja podrazumeva organizaciju zajedničkih kampova,učešće na turnirima širom starog kontinenta sa ciljem da najbolje i najperspektivnije igračice u narednom periodu zaigraju za ok Apatin a potom za Superligaša sa severa Bačke.