JOŠ JEDAN BISER APATINSKOG RUKOMETA

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Na adresu apatinskog sporta stiglo je još jedno veliko priznanje koje je svojim radom i trudom, kao i odličnim nastupima u reprezentaciji Srbije zaslužila rukometašica Sandra Kuridža. U svojoj rukometnoj karijeri koja traje već osamnaest godina levoruka reprezentativka nastupala je za mnogo velikih klubova sa teritorije Srbije, a svoju rukometnu afirmaciju stekla je u inostranstvu.

Rukomet je počela da trenira u Apatinu, a 2005. godine prelazi u Rukometni klub Hummel koji je tada vodio sadašnji selektor Srbije. Karijeru 2008. Sandra nastavlja u Čačku gde se zadržala samo godinu dana nakon toga se seli u Jagodinu gde takođe potpisuje jednogodišnji ugovor. Dobrom igrom i velikim zalaganjem ova Apatinka se preporučila mnogim ekipama pa 2010. godine odlazi u Mađarsku u ekipu Erd gde je igrala dve godine sve do transfera u rumunsku ekipu HC Dunarea Braila. Njene dobre partije odjeknule su evropskom rukometnom scenom pa dolazi ponuda iz Francuske ekipe Saint Amand Les Eaux i ova talentovana rukometašica svoju karijeru od 2013. pa do sada gradi u zemlji svetskih, evropskih i olimpijskih šampiona u rukometu.

Odlične partije u Francuskoj nisu prošle nezapaženo pa je njen prvi profesionalni trener poziva u sastav Srbije za prijateljske mečeve kao i za dvomeč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Italijanki. U oba meča Sandra je dobro iskoristila ukazanu minutažu i svojom igrom se preporučila Obradoviću za završni turnir u Nemačkoj koji će se igrati od 1. do 17. decembra ove godine.

-Napravile smo odličan rezultat u ovim kvalifikacijama i ostaje nam da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje krajem ove godine. Velika mi je čast, a ujedno i odgovornost, nositi dres reprezentacije Srbije i nadam se da ću i u narednim mečevima opravdati ukazano poverenje.- izjavila je Sandra.

Selekcija Srbije nije imala sreće u žrebu pa će se naći u grupi D gde su još Nemačka, Holandija, Kamerun, Kina i Južna Koreja.

sandra reprezentacija

Sandra Kuridža Sandra Kuridža Sandra Kuridža