ЗИМСКА СЛУЖБА У АПАТИНУ СПРЕМНА ЗА НАСТУПАЈУЋУ СЕЗОНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Јавном комуналном предузећу “Наш дом” одржана је смотра зимске службе. Зимско одржавање путева у нашој Општини почиње 15. новембра 2019. и траје до 15 марта 2020. године, по оперативном плану зимске службе на територији општине Апатин. Овом службом координира и њен рад прати Зимски штаб, који именује Скупштина општина Апатин.

Директор ЈКП “Наш дом” Небојша Смиљанић је рекао да су механизација и људство спремни за наступајућу сезону, и напоменуо да ово предузеће на стању тренутно има 60 тона соли, док ће у наредних десетак дана стићи још 185 тона.

-Путеви и улице у општини Апатин су подељени у два приоритета, површине око 300.000 квадратних метара, на којима ће се константно вршити сољење и чишћење снега. Све остале саобраћајнице спадају у трћу групу приоритета и оне ће се чистити по потреби, нагласио је Смиљанић.

У раду зимске службе ће се поред два стара, користити и нови камион кипер који је недавно купљен.

-На два камиона је монтиран вучни посипач соли, док је један од камиона опремљен са новом машином која омогућава ефикаснији рад и штеди време приликом интервенција. Ношени ротациони посипач соли је ефикаснији у раду, јер у исто време посипа со на обе коловозне траке и поседује електронску контролу количине соли која се троши по квадратном метру, објаснио је Небојша Смиљанић.

Он је рекао да је у ЈКП “Наш дом” за функционисање зимске службе ангажовано преко двадесет радника у два степена интервенције. Први степен подразумева половину механизације и људства, а у оквиру другог степена, по потреби се ангажује комплет механизација и људство овог предузећа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *