ЗГРАДА ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У СОМБОРУ ДОЖИВЕЛА НАЈЗНАЧАЈНИЈУ ОБНОВУ У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Минуле године Покрајинска влада је за реконструкцији зграде Завода за јавно здравље у Сомбору обезбедила 20 милиона динара, изјавио је јуче у Сомбору др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, после обиласка ове установе.

-Данас имамо један наменски објекат који је урађен по стандардима за оно што пружа Завод за јавно здравље у Сомбору, здравствену заштиту за више од 180.000 житеља Западнобачог округа где су Сомбор, Апатин, Кула и Оџаци, истакао је Гојковић.

Ова установа је у току прошле године доживео најзначајнију реконструкцију у својој историји. Реч је о згради која је направљена средином 19. века, и налази се под заштитом Покрајинског завода за заштиту споменика културе.

Објекат је у потпуности реконструисан и после више деценија ствотрени су услови за нормалан рад запослених. Посебно је важна реконструкција и улагање у сектору микробиологије, где су створени услови за безбедан рад.

Према речима др Драгославе Чубрило, дирекорке Завода за јавно здравље, управо завршени грађевински радови довели су до тога да се уводе нове технологије у центру за микорбиологију, а исто тако уведени су и нови послови у центру за хуману екологију.

Јуче је потписан и уговор о финансирању јавног здравља Града Сомбора. Финансирају се посебни програми друштвене бриге за јавно здравље.

-Сада се прелази на један другачији начин како финансирања тако и праћење параметера за праћење здравствене заштите, пре свега осврћућии се на елементе који везани за заштиту животне средине једно тренутно врло актуелно питање-казала је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, након потписивања уговора.

Др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, најавио је набавку уређаја зе мерење буке, а у току године треба да почне и једна од највећиих инвестиција у здравство у овом региону, а то је реконструкција Опште болнице у Сомбору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.