ОДГОВОРНОСТ ГРАЂАНА ДОВЕЛА ДО ПОВОЉНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СЛИКЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У општини Апатин из недеље у недељу је све мањи број оних који се јављају на преглед у црвену зону Дома здравља, па је број заражених у овом тренутку пао на 38. Бранка Бајић, помоћница директора апатинског Дома здравља каже да је пре свега дисциплина и велика одговорност наших суграђана довела до оваквог резултата.

-Грађани су послушали бројне апеле и суздржавали су се од већих окупљања, испоштоване су препоручене епидемиолошке мере и можемо рећи да је ситуација са корона вирусом све боља, рекла је Бранка Бајић. Она је поручила да још увек није све готово и да не сме бити опуштања. Напоменула је да вакцинација тече све боље и да је последњих пар дана забележен повећан одзив грађана на имунизацију.

-У оквиру акције „Отворена врата“ која је одржана у суботу, вакцинисало се 420 наших суграђана. Бројке нам и ту иду у прилог и воде ка томе да се ускоро можемо надати нормализацији стања. До сада се ревакцинисало 4.515 особа, а другу дозу вакцине чека још 2.296 грађана општине Апатин, каже Бранка Бајић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.