DOM ZA STARE I PENZIONERE U APATINU POSETILI DRŽAVNI SEKRETAR DR. NENAD IVANIŠEVIĆ I POKRAJINSKI SEKRETAR PREDRAG VULETIĆ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Povodom otvaranja izložbe fotografija korisnika 21 ustanove socijalne zaštite iz Srbije, koji je organizovao apatinski Dom za stare i penzionere,  danas su ovu ustanovu posetili dr Nenad Ivanišević državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Predrag Vuletić pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Na ovom foto-konkursu koji je nosio naziv “Trenuci stvarnosti 2″ učestvovalo je nekoliko desetina korisnika iz 21 ustanove socijalne zaštite u Srbiji, prijavljeno je preko 160 radova a izloženo je 20 najuspešnijih fotografija. Prvo mesto osvojila je fotografija koju je načinio Branko Mali, korisnik Gerontološkog centra ,,Srem” iz Rume, drugo mesto je otišlo u Gerontološki centar Beograd a treće je zauzela fotografija korisnika Gerontološkog centra iz Knjaževca.

Slađana Živkov , direktorka ove ustanove je govoreći o konkursu rekla da je ideja o izboru najbolje fotografije korisnika nastala prošle godine , te da one pokazuju kakav život vode korisnici.

-Imali smo potrebu da povežemo korisnike i ustanove socijalne zaštite , kako bi osobe treće dobi pokazale šta znaju i umeju.To je ujedno i način da nam prikažu kako oni vide svoj boravak u ustanovama, rekla je direktorka i dodala da je fotografija najbolji put za to.
Ona je napomenula da će Dom za stare i penzionere do kraja godine posetiti ministar Aleksandar Vulin koji će im uručiti licencu za rad.

-Mi smo veoma ponosni na tu licencu , zato što put do nje nije bio ni jednostavan niti lak. Veoma mali broj ustanova je dobio ovaj sertifikat, nakon Novog Sad mi smo drugi u Vojvodini. Naravno, iza toga stoji ogroman rad i podrška resornog ministarstva i sekretarijata, poručila je Živkova.

Državni sekretar dr Nenad Ivanišević je izjavio da će Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dalje podržavati Dom za stare i penzionere u Apatinu , koji je prema njegovim rečima pravi primer dobro organizovane ustanove.

Predsednik opštine Apatin , Radivoj Sekulić je izjavio da ga veoma raduje dolazak ovako visokih državnih službenika.
-Ovo je primer da našu, pokrajinsku i republičku Vladu konačno čine ljudi koji su posvećeni svom poslu. Obići ćemo Centar za socijalni rad, Crveni krst i razgovarati o problemima koje ćemo ubuduće zajedno rešavati, izjavio je Sekulić.

Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar, nije krio zadovoljstvo dobrom praksom koju Dom za stare i penzionere Apatin pokazuje, prvenstveno zahvaljujući Slađani Živkov, direktorki, a od koje, kako on kaže, može mnogo da se nauči.

-Na teritoriji Vojvodine imamo 28 ustanova socijalne zaštite i 16 gerontoloških centara. Ponosimo se Domom za stare i penzionere u Apatinu, koji će zasigurno dobiti licencu do kraja ove godine. Zahvaljujem se direktorici , Slađani Živkov na uspešnom vođenju ove ustanove i to na način koji treba da se prepiše , oponaša i nauči, izjavio je Vuletić.

Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (14)Radivoj Sekulić, Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (18) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (17)

Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (16) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (15) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (13) Slađana Živkov,Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (19) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (11) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (10) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (9) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (8) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (7) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (6) Slađana Živkov, Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (4) Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (2)  Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (5)Dom za stare i penzionere Apatin, oktobar 2016, Ivanišević , Vuletić, Sekulić, Vukosav (1)