АПАТИНЦИ ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЕРЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Око 550 грађана апатинске општине којима је због најближег члана домаћинства, или контакта са оболелим од коронавируса одређена мера самоизолације у трајању од 14 дана, ове прописе поштује, сазнаје радио Дунав.

Према изворима из полиције, у Апатину се свакодневно телефоном али и лично контактирају особе са листе којима је одређена изолације у кућним условима, и до сада није евидентиран случај кршења ове мере.
Грађани се редовно одазивају на фиксне телефоне, а патроле ненајављено по различитом распореду обављају физичку контролу, кажу извори у полицији. Реагују и на анонимне пријаве грађана о кршењу самоизолације. -То нам се у већини случајева показало као погрешан навод. Односно, да особама које су у пријави означене као прекршиоци нису одређене ове мере, кажу у полицији.

Kако је речено Дунаву, након проглашења епидемије у марту, када је и било случајева у којима су грађани из незнања или других разлога кршили здравствене прописе у време епидемије. Данашња ситуација је много боља.
-Последице су озбиљне, а у неким случајевима реч је и о кривичном делу за које је окривљени осуђен за проузроковање опасности и ширење заразне болести међу људима. Грађани данас много боље схватају ситуацију у којој се налазимо, кажу у полицији.

У Апатину је одлуком Штаба од 2. децембра проглашена ванредна ситуација. Тренутно је на територији општине 264 регистрованих случајева инфекције вирусом Ковид-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *