ДО 17. ДЕЦЕМБРА У ГАЛЕРИЈИ „МЕАНДЕР“ ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

APATIN KULTURA VESTI

Поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом у апатинској галерији „Меандер“ је постављена заједничка изложба радова корисника Дневног боравка који ради при апатинском Центру за социјални рад и слика које су настале на Сабору који организује Удружење оболелих од мултиплесклерозе из Сомбора. Изложба је продајног карактера и трајаће до 17. децембра 2020. године.

Према речима Николине Сучевић, директорке Центра за социјални рад из Апатина, дневни боравак је изложио радове које су корисници урадили на радно окупационим терапијама, и нагласила де ће део њих након изложбе бити понуђен на хуманитарној лицитацији.

-Сва изложена дела ће моћи да се погледају и на званичном сајту апатинског Културног центра, а биће објављен и каталог. Одређени број радова који су настали у раду Дневног боравка ће по завршетку изложбе бити понуђен на хуманитарној лицитацији, а сва средства која прикупимо од продаје ће бити уплаћена за лечење наше суграђанке Калине Рашета.

Када су у питању радови које је изложило Удружење оболелих од мултиплесклерозе из Сомбора, они су настали на етнаестом по реду саборовању које ово удружење организује сваке године, а на којем поред чланова удужења, учествују и сликари и уметници из читаве земље.

Живко Радмило, председник Удружења оболелих од мултиплесклерозе Западнобачког округа је објаснио да слике са тих саборавања остају у власништву Удружења оболелих од мултиплесклерозе, које их потом продаје и тим средствима финансира свој рад, али и помаже људима оболелим од ове болести.

Ово је трећи пут да излажемо радове у Апатину. Ове године поставку чини 18 уља на платну са последњег саборовања, а аутори су уметници из читаве Србије. Радови су на продају и сви људи добре воље који желе да помогну рад нашег удружења могу да их купе. Цене се крећу између десет и двадесет хиљада динара, у зависности од тога ко је аутор, јер имамо и радове академских уметника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.