ПОЧЕЛА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА ЗА АПАТИНСКЕ МАЛИШАНЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

На отвореним базенима “Бање Јунаковић” јуче је почела бесплатна школа пливања за децу са територије општине Апатин, коју организује Спортски савез општине Апатин у сарадњи са локалном самоуправом. Ово је седма година заредом како општина Апатин организује бесплатне пливачке обуке за своје најмлађе суграђане, са циљем да се деца ослободе страха од воде и да савладају основне технике одржавања на води. Секретар апатинског Спортског савеза, Радомир Радујко је рекао да је ово постала већ традиција у нашем граду и да се школица пливања одржава на задовољство малишана, њихових родитеља али и свих оних који уествују у организацији и спровођењу обуке.

-Захваљујући Општини Апатин и Бањи “Јунаковић” смо и ове године организовали потпуно бесплатну школу пливања за малишане узраста од пет до четрнаест година, која уз обуку укључује још гратис превоз и улаз на базене за све полазнике. Ове године имамо уписано 280 деце, а за претходних шест година кроз школицу пливања је прошло више од 1.500 наших најмлађих суграђана. Сви они су научили основне елементе пливања, а неки су након тога ишли и на обуку стилова. Ми смо и ове године спремни, имамо шест инструктора, пет асистената и спасиоца тако да је све као и до сада, на највишем могућем нивоу нагласио је Радујко.

У првој смени која је почела јуче вештине пливања ће учити деца из самог Апатина која похађају Предшколску установу и ниже разреде основне школе. И наредни циклус обуке такође је резервисан за малишане из Апатина, док ће у трећој смени обуку проћи деца из сва четири села наше општине.

Један циклус обуке траје седам дана, а са децом раде дипломирани професори физичког васпитања и лиценцирани тренери пливања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *