ЖЕЉКО ВАСИЋ ПРВИ ПУТ ПРЕД АПАТИНСКОМ ПУБЛИКОМ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

НОЋ ПЕСМЕ И ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦИЈА

Организатори 56. Апатинских рибарских вечери изабрали су да први дан својим наступом обележи поп звезда Жељко Васић. Испред бине се окупио велики број грађана, гостију и фанова из околиних места, али и региона да чују популарног певача.

Жељка Васића одликује мирна каријера без скандала, топао глас и бројни хитови у   скоро двадесет година наступања на музичкој сцени Србије. Први пут се представио публици у Апатину.

– Никада нисам наступао пред апатинском публиком и једва сам чекао да их упознам. Мало је било гужве док сам долазио у Апатин, у Новом Саду је застој у саобраћају скоро пола сата. Почео је EГЗИТ и гужве су велике на улицама, али сам успео на време стићи у ваш град, рекао је Жељко Васић.

Певач се распитивао и за чувени апатински рибљи паприкаш и обећао да ће га пробати. Каже да је уживао у Сомбору на сличној манифестацији, па би ред био да проба и наш специјалитет.

На питање новинара како се припрема за наступе и има ли трему, обзиром да је овде први пут, певач је одговорио:

– Пред сваки наступ имам трему, али ону позитивну. За сваки излазак пред публику, или на сцену, се припремам озбиљно. Каналишем ту енергију у оно позитивно. Сам наступ и његов успех не зависе искључиво од мене. Ту је и публика као важан фактор. Узајамним добром енергијом коју размењујемо током трајања наступа стварамо праву концертну атмосферу. Апатинска публика је оставила добар утисак на мене, а надам се и ја на њих.

Идуће године Жељко Васић ће обележити двадесет година од првог извођења песме „Жена као ти“ и од почетка каријере.

– Некако ми је то јако брзо прошло. У суштини, нисам био толико вредан и марљив у смислу снимања албума, тако да их, за све ове године, имам снимљена само три  и један макси сингл. Веома сам задовољан што сам успео, са тако малим музичким опусом, да имам бројне велике концерте и да публика зна све песме које сам снимио. Поводом две деценије каријере спремам нови албум да обрадујем себе и људе који воле моју музику. Ових дана се бавим припремом албума. Биће мало модернији јер волим да се померам напред. Волим када успем да направим другачији звук од онога што сам до сада радио. Мене кроз живот води интуиција и нисам неко ко калкулише, јер да јесам вероватно би много боље прошао у животу и каријери. Задовољан сам што код мене ништа не иде на силу већ спонтано, изјавио је Васић.

Певач каже да не воли устаљене шаблоне и унапред познате распореде песама на концертима, па је поштујући своја правила, и у Апатину је концерт одржао новим редоследом. Већ према осећају и заинтересованости публике. А публика је била одушевљена наступом, певала све песме и искрено уживала. Нису штедели дланове, али ни емоције, па је прво вече 56. Апатинских рибарских вечери завршено на најбољи начин, задовољном публиком испуњеном позитивном енергијом коју су понели у срцима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.