ЗБОГ ПРАЗНИКА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

APATIN HRONIKA VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције до недеље, 13. новембра 2022. године спроводи акцију појачане контроле учесника у саобраћају, с обзиром на то да се због државног празника на свим најважнијим путним правцима у Републици Србији очекује појачан интензитет саобраћаја.

Акција је усмерена на откривање најтежих прекршаја, укључујући прекршаје прекорачења брзине кретања возила, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце, као и непрописног коришћења телефона током вожње. У циљу заштите безбедности пешака, брзина ће бити контролисана и у зонама пешачких прелаза.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила извршиће се контрола да ли возачи и сви путници у возилу користе сигурносни појас.

Из МУП-а наглашавају да је током прошле године у данима овог државног празника у саобраћајним незгодама погинуло 14 учесника у саобраћају, од којих су девет били путници у путничком возилу, а повређено је 239 учесника у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима у време празника.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *