ЗБОГ ЛОШЕГ ВРЕМЕНА, ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У МАЖОРЕТ ПЛЕСУ ПРЕМЕШТЕНО У ХАЛУ

APATIN SPORT VESTI

Државно првенство у мажорет плесу које је требало да буде одржано сутра, 1. јуна на тргу Николе Тесле у Апатину, због лошег времена је премештено у халу Основне школе “Жарко Зрењанин”. Такмичење на којем ће учествовати мажореткиње из Беле Цркве, Соко Бање, Шапца, Сонте и Апатина ће почети у 10 часова, а сат времена пре тога, пријем за учеснике манифестације ће уприличити председник општине Апатин, Милан Шкрбић.

Према речима Ренате Бутковић, тренера мажореткиња из Сонте у такмичарском делу програма ће наступити јуниорке и кадеткиње Културно уметничког друштва “Мажорет” из Сонте, док ће најмлађе представнице овок клуба наступити у ревијалном делу.

-Интензивно се припремамо за ово такмичење и очекујемо добре резултате. Све екипе су квалитетне па не могу да кажем ко нам је највећа конкуренција, али ми смо навикли на то и немамо трему јер верујемо у себе и надамо се добром резултату, напоменула је Рената Бутковић.

Рената Бутковић
Фоно: Рената Бутковић

Свој наступ на Државном првенству имаће и секција апатинских мажореткиња, а Матеа Видаковић каже да се такмичарска екипа припрема за ово првенство, вежбајући сваког или сваког другог дана по два до три сата.

-Тренутно у Апатину имамо 34 девојчице подељене у две групе, од којих њих 17 наступа у такмичарској екипи, док друга половина цурица наступа у млађим категоријама и оне ће на Државном првенству наступити у ревијалном делу програма, изјавила је Матеа Видаковић.

Матеа Видаковић
Фоно: Матеа Видаковић

Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин је позвао све Апатинце да испрате манифестацију и уживају у музици и кореографијама најбољих мажорет екипа наше земље, а уједно и да подрже мажореткиње из Апатина и Сонте, у походу на нове медаље.

Немања Јовић

Победник Државног првенства учествоваће на Европрком првенству у мажорет плесу, које ће бити одржано у септембру месецу, а домаћин је Француска.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *