ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛИМА ИЗ БУДИМПЕШТЕ И У АПАТИНУ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Потрага за 21 несталим лицем са брода који се у среду преврнуо на Дунаву у Будимпешти, проширена је и на Србију због брзине тока реке.

Ронилачке јединице Жандармерије и Управе граничне полиције Србије претражују Дунав и приобаље, а потрага ће бити настављена и наредних дана, јер је ниво Дунава у Мађарској и Србији повећан због обилних падавина, што је довело и до појачане водене струје.

Kао испомоћ у активностима потраге у смислу појачаног надзора прикључила су се и риболовачка друштва са територије општине Апатин који су ставили на располагање своје људске и материјалне ресурсе.

-Иако се због високог водостаја слабије излази на воду, апеловали смо на чланове удружења да наредних дана обрате пажњу на евентуалну појаву тела несталих у Будимпешти, каже Милан Ћопић, председник УСР “Буцов” из Апатина и додаје да је при овако високом водостају потребно три дана да вода из Будимпеште стигне до Апатина.

ЈП Марина је данас такође упутила апел на све оне који излазе на воду или бораве у приобаљу да уколико примете појаве за које сумњају да су тела несталих путника, о томе обавесте надлежне службе, полицију или дежурне службе ЈП Марина.

Подсећамо, инцидент у коме се туристички брод преврнуо након судара са другим бродом, се догодио у среду око 22 часа по локалном времену. Седам особа је спашено, а интезивно се трага за 21 лицем.

На броду је у тренутку несреће било 30 туриста из Јужне Kореје, три водича, као и два члана посаде из Мађарске.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.