ЗАВРШЕНЕ 57. АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ

APATIN SOMBOR VESTI

У Апатину су завршене традиционалне 57. Апатинске рибарске вечери. Првог дана гужва на Тргу и околним улицама изненадила је грађане и организаторе. Након скоро годину дана проведених без великих манифестација због проглашења пандемије, гости су се слили у Апатин жељни забаве и провода. Избор Дејана Петровића и Биг бенда за отварање показао се као пун погодак организатора. Друге вечери публику је одушевила Црвена јабука извођењем и дужином концерта, а треће су пажњу једнако држали Зорана Павић уз Балкан соул бенд и Харис Џиновић. Завршне вечери наступила је Банда дрвена. Сва ова имена повећала су посету нашој општини. Према проценама на Тргу је пред бином сваке вечери било око 5,5 хиљада људи, а треће чак 7,5 хиљада.

– Генерално, као што већина људи има утисак било је заиста изузетно. Сваке године по мало подижемо лествицу, то је нормално. Уочене грешке исправљамо и оно што би могли да унапредимо припремимо већ за следећу годину. Такође, успешно одржане Рибарске су најбољи маркетинг и самим тим идуће године ћемо имати већу посету. Ми целе године промовишемо Апатин, али људи воле да дођу на Рибарске вечери. Оно што је допринело квалитету су феноменални извођачи који су били ове године. Трудимо се да тако буде сваке године али је некада ситуација на тржишту таква да то не можемо да обезбедимо. Ове године смо имали среће да смо то могли учинити, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин која је организовала Апатинске рибарске вечери.

Апатинске рибарске вечери отворила је председница општине Дубравка Кораћ која је том приликом поздравила посетиоце и госте и нагласила да су Апатинци познати као добри домаћини и да верује да ће сви гости отићи из Апатина са позитивним утисцима. Свечано проглашење пропраћено је ватрометом.

Први дан је почео дефилеом мажореткиња из Сонте и Апатина и Дувачког оркестра из Купусине. На бини су програм извели чланови КУД-а „Царза“ из Апатина, а публика је уживала и у музици домаће групе „Магија“.

У квалификацијама за кување рибљег паприкаша првих петнаест је прошло у финале.

На платоу код Пиваре отворен је Food corner са рибљим специјалитетима, сланим и слаткима ђаконијама. Музичка пратња сва четири дана био је дуо „Миле и Дуле“.

На апатинској главној улици постављено је 100 штандова разних производа, од играчака до сувенира, слика, медарских производа.

Другог дана на чарди „Пчела“ у Купусини одржана је трка чамаца Апатинаца на весла. У вечерњим часовима, након културно-уметничког програма, наступили су група оријенталног плеса Inanna иапатинска група Fish Vibe.

За квалификације за „Златни котлић“ (Отворено првенство Апатина) пријавило се за 30 екипа из региона.

Трећи дан (субота) је донео најбогатији програм и највише гостију.

Срђан Малеш је проглашен за најпецароша за 2021. годину.

Такмичење за „Златну рибицу“ одржано је на каналу ДТД, а Златну рибицу добио је Роберт Киш Карољ из Бачке Тополе, сребрну Милан Ћопић из Апатина, а бронзану Павел Чепеља из Бачког Петровца.

Бојан Томашевић је освојио „Златни котић 2021“. Због бода мање друго место припало је Марку Чортану, а треће Чедомиру Милојевићу. Сва три такмичара су из Апатина.

Одржан је сусрет колекционара филателиста, а на бини су се представили чланови Плесног студиjа „Ронда“ из Сомбора.

Завршне вечери (недеља) одржана је манифестација „Апатинска ноћ“, ревијално кување апатинског рибљег паприкаша. Крчкало је у нешто више од 40 котлића, а на Тргу је постављено 100 столова.

– Преко 40 друштава је кувало паприкаш завршне вечери и ми смо тим задовољни. То смо увели на прошлим Рибарским вечерима, али су нас временске прилике спречиле. Ове године смо успели и верујем да је свима било пријатно и да су се лепо провели. Надам се да ће то бити добар подстицај да на идућим Рибарским вечерима имамо бар 50-60 котлића, и да ћемо у будућности доћи до цифара од 100 или 200. Нама је циљ да тај ревијални део омасовимо, да популаризујемо апатински рибљи паприкаш и самим тим Апатин. Као туристичка организација већ радимо одређене кораке на заштити бренда и маркетинга рибљег паприкаша, изјавио је Немања Јовић.

Четвртог дана одржан је и брзопотезни шаховски турнир, а за најмлађе је организована дечија представа.

У забавном делу програма певала је млада Зорана Иђушки и домаћи бенд Дунавски бисери, а 57. Апатинске вечери свирком је затворила „Банда дрвена“.

Сва четири дана посетиоци су имали прилику уживати вожњи бродићем Апатинка, а због велике заинтересованости четвртог дана је био отворен још један полазак.

До следећих, 58. Апатинских рибарских вечери – довиђења!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.