ZAVRŠEN LITERALNI KONKURS “KRV ŽIVOT ZNAČI”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Crveni krst Apatin je od 16. februara do 7. aprila realizovao likovni i literarni konkurs na temu dobrovoljnog, neplaćenog davalaštva krvi pod nazivom,, Krv život znači’’. Podršku u realizaciji ovog konkursa svojim učešćem pružile su osnovne i srednje škole opštine Apatin.

Nakon pristiglih radova u prostorijama Crvenog krsta Apatin izvršen je odabir pobedničkih radova iz svih kategorija učenika. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole prva tri mesta zauzeli su učenici O.Š ,,Ivan Goran Kovačić’’ iz Sonte a to su Violeta Balog,, Miljana Matin i Josip Kuruc.

U kategoriji od petog do osmog razreda Osnovne škole prva tri mesta zauzeli su učenici iz O.Š ,,Žarko Zrenjanin’’ Apatin a to su Đorđe Drobac,Lana Salai,Vesna Sladaković.

U kategori likovnih radova za učenike srednjih škola prva tri mesta zauzeli su učenici Gimnazije ,,Nikola Tesla’’ a to Ivana Čivčija, Sara Stepanović i Mina Banjac.

U kategoriji literarnih radova prva tri mesta zauzeli su učenici Maja Malinić,Lana Stanić,Danilo Ćetković iz O.Š ,,Žarko Zrenjanin’’, a prva dva mesta za učenike srednjih škola zauzele su Renata Beslać, Jovana Grubor iz Gimnazije ,, Nikola Tesla’’.

Ovo je još jedan vid promocije dobrovoljnog davalaštva krvi među mladima i jedna od tradicionalnih aktivnosti koja će se realizovati i narednih godina