“БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА” У АПАТИНУ – НАЈБРЖИ МИЛИЦА ЗАНЗЕ И УРОШ МАНДИЋ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

На спортским теренима Фудбалског клуба “Младост” у Апатину данас је одржано атлетско такмичење у оквиру пројекта “Брзином до звезда”, које Атлетски савез Србије у сарадњи са компанијом “Теленор” организује у локалним заједницама широм Србије.

Учешће у манифестацији је узело готово 100 деце рођених 2010. и 2011. године из читавог Западнобачког округа, а најбољи резултат су остварили Милица Занзе и Урош Мандић, ученици ОШ “Жарко Зрењанин” из Апатина који ће уједно бити и капитени тима ЗБО на финалном такмичењу у Београду. Према речима Горана Чегара, осам најбољих девојчица и дечака са данашњег такмичења је изборило пласман у финалне које ће бити одржано 18. јуна у Београду.

-Драго ми је да се данас у Апатину окупио велики број деце из Сомбора, Куле, Оџака и наше општине. Учешће је бесплатно, а малишани се такмиче у дисиплини 50 метара. Свако дете је добило учесничку мајицу, а осам девојчица и дечака са најбољим резултатом за две недеље учествују на финалном такмичењу у Београду. Малишани који буду најбољи на том такмичењу освојиће вредне награде у виду путовања на Златну лигу дијаманску са родитељима на летовање, а припремљене су награде и за најбоље школе. Желим да се захвалим “Теленору” Атлетском савезу и општини Апатин и спортском савезу наше општине који су нас подржали, рекао је Чегар.

Он је подсетио да Атлетски клуб “Апатин” слави двадесет година од свог настанка и нагласио да ће 17. октобра 2021. године бити одржан 25. Дунавски полумаратон, што ће бити круна обележавања овог јубилеја.

Испред Спортског савеза учеснике је поздравио Радмир Радујко, генерални секретар Спортског савеза Општине Апатин.

-Желим да се захвалим спонзорима и свима онима који су помогли да се ово такмичење одржи у Апатину. Деци желим много успеха, а свима осталима пријатан боравак у нашем граду, поручио је на отварању Радујко.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је изјавила да је ово изузетан дан за општину Апатин и локални Атлетски клуб, јер су заједно имали прилику да угосте велики број деце.

-Захваљујем се организаторима што су учинили све да манифестација буде на врхунском нивоу. Утисак је изузетно позитиван и желим много среће деци која су се пласирала на даље такмичење. Иако је било окружно такмичење, Апатинци су овог пута били најбољи и верујем да ће и у Београду представљати нашу општину у најлепшем светлу, рекла је Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.