ZATVOREN MEĐUNARODNI KONKURS ZA KRATKU PRIČU „MIODRAG BORISAVLJEVIĆ“, IME LAUREATA BIĆE POZNATO DO KRAJA JULA

APATIN KULTURA VESTI VOJVODINA

Međunarodni konkurs za nagradu „Miodrag Borisavljević“ koji organizuje apatinski Opštinski kulturni centar zatvoren je 1. maja ove godine. Konkurs je raspisan deveti put. Od pristiglih radova, stručni žiri će izabrati jednog laureata, odnosno, najbolju kratku priču.

– I ove godine smo se nadali velikom odzivu afirmisanih, ali i manje poznatih pisaca iz zemlje i regiona. Naše nade su se ostvarile jer je na Konkurs pristiglo 126 priča iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Češke. Nagrada se sastoji od plakete sa likom našem poznatog književnika Miodraga Borisavljevića i novčanim iznosom od 50.000,00 dinara, laureatu će biti uručena na književnoj večeri u okviru 3. Festivala kratke forme „Potpis“, rekao je Zlatko Vasić, autor projekta festivala.

Prema propozicijama konkursa priče nisu smele biti duže od 6000 karaktera, jedan autor je mogao poslati samo jednu priču i jednom nagrađen dobitnik ne može više učestvovati na festivalu. Od pristiglih priča šest nije ispunilo uslove festivala, pa neće učestvovati u izboru za najbolju.
Pristigle priče tokom naredna dva meseca čitaće odabrani žiri, a dobitnik nagrade će biti poznat do kraja jula.

autor: Mara Vuković