POLAGANJEM VENACA OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Vence su položili predsednik opštine Apatin Milan Škrbić, predsednica Skupštine opštine Nika Petrović kao i predstavnici opštinskog odbora Subnora, delegacija Organizacije Rezervnih vojnih starešina Apatina, predstavnici Vojske Srbije, udruženja i političkih partija.

Delegacije su povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položile vence na Spomen obeležje palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine, kao i na spomenik poginulima u ratovima 1990.-1999.godine ispred Kulturnog centra.

Okupljenim građanima se obratio predsednik SUBNOR-a opštine Apatin, Mićo Radaković, koji je podsetio da su Apatinci dali nesumnjiv doprinos savezničkoj pobedi nad fašizmom, te da Apatin s ponosom čuva spomen na heroje Drugog svetskog rata ali i druge druge žrtve koji su položili živote u borbi protiv fašizma.

Danas je pored Apatina položeno cveće i u Kupusini i Sonti a delegacija opštine Apatin, Rezervnih vojnih starešina i ratnih vojnih invalida položile su vence na spomenik palim borcima ispred hrama Sabor svetih Apostola.