ДОНАТОР ЕРНСТ ЈЕГЕР: КЛИМА УРЕЂАЈИ ЗА ПРИГРЕВАЧКИ ВРТИЋ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Немачки пријатељ, родом из Пригревице, Ернст Јегер (90), донирао је вртићу „Пчелица“ у Пригревици 1.000 евра за куповину неопходних клима. Овај човек, хуманиста, кога сви Пригревчани знају, донирао је до да сада на хиљаде евра, за разне потребе Пригревице у којој је рођен, и живео до 14 године. Од школа, Месне заједнице, спортских клубоба, KУД-а, али му је вртић некако остао у срцу.
Просто тешко је пребројати све донације господина Јегера за нашу установу у вртићу. Од опремења кухиње, преко најновијих дидактичких средстава, бројних поклон пакетића које сваке године доноси деци, па све даље до сада, када је питао шта нам треба, а то су заиста климе. Од ове донације узели смо три климе, које ће деци олакшати боравак у просторијама вртића. Наша захавалност господину Јегеру није само због донације, јер он се кроз све ове године показао као један изузетно емотиван и хуман човек, коме треба посветити пажњу-рекла је Биљана Мандић, директорка Предшколске установе „Пчелица“.
Осим вртића, Јегер, је већ три пута организовао путовања, Пригревчана и Апатинаца, у Немачку. Са великим сећањем остало је прво када је цео један аутобус пригревачких фолколораша путовао у Немачку, када су деца по први пут видела све знаменитости једне стране земље. После тога уследила су и још три колективна путовања, где се, господин, у сваком смислу, Јегер, потрудио да у тој земљи виде све туристичке атракције, и буду угошћени на највишем нивоу.
Али, ово је мало рећи! Није ли ово порука пријатељства која може да зближава а не удаљује? А он је на прави начин послао. Без помпе. Просто, људски.
С.П.Ш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.