ZAKAZANA 12. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE APATIN

APATIN POLITIKA VESTI

Predsednik Skupštine opštine Apatin, dr Dragan Rastović zakazao je 12. sednicu Skupštine opštine za utorak, 14. februar, u 9 časova. Na predloženom dnevnom redu od 42 tačke naći će se razmatranje izveštaja Mandantno – imunitetske komisije – predlog rešenja o verifikaciji mandata odbornika Branke Bajić i Stevana Žužića.
Odbornici će na predstojećoj sednici doneti Odluku o izmeni i dopuni odluke o načinu obavljanja funkcije predsednika opštine, zamenika predsednika opštine, predsednika Skupštine, zamenika predsednika Skupštine i sekretara Skupštine opštine Apatin, odluka o načinu i uslovima ostvarivanja prava na roditeljski dodatak iz sredstava samodoprinosa, o načinu i uslovima ostvarivanja prava na pokriće troškova sahranjivanja, takođe iz sredstava samodoprinosa, odluka o izmeni i dopuni odluke o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Apatin.

Skupština će razmatrati izveštaj o utrošenim sredstvima iz budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine u 2016. godini, a utvrđivaće se i predlozi odluka o korišćenju obale i vodenog prostora na unutrašnjim vodama reke Dunav ( rukavac – zimovnik ), zatim predlog odluke o izmeni odluke o komunalnim delatnostima, kao i o izmeni odluke o merama za zaštitu stanovništva od buke na teritoriji apatinske opštine.

Na dnevnom redu će se naći i utvrđivanje Predloga odluke o izmenama odluke o postavljanju montažnih objekata na teritoriji opštine Apatin, izmena odluke o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja na teritoriji naše opštine, zatim izmene i dopune odluke o taksi prevoza putnika, o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine, o radnom vremenu u ugostiteljskim, maloprodajnim, zanatskim i drugim objektima na teritoriji apatinske opštine, kao i izmena odluke o zaštiti i održavanju zelenila.

Odbornici će donositi odluke i o predlozima rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Opštinske izborne komisije Apatin, o imenovanju Nadzornog odbora JP za građevinsko zemljište, izgradnju i puteve ,,Direkcija za izgradnju”, o razrešenju i imenovanj članova Školskog odbora OŠ ,,Žarko Zrenjanin”, članova Mandatno imunitetske komisije, članova Saveta za budžet i finansije, kao i članova Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Takođe će se glasati i o predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i člana Upravnog odbora Doma zdravlja Apatin, predsednika Nadzornog odbora Centra za socijalni rad Apatin, predsednika Upravnog odbora Narodne biblioteke ,,Miodrag Borisavljević”, člana Upravnog odbora Turističke organizacije Apatin, predsednika Nadzornog odbora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i člana Komisije za dodelu Novembarskih nagrada.

Na 12. sednici Skupštine opštine Apatin razmatraće se i Statut JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, razmatraće se pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskom kulturnom centru, kao i pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Narodne biblioteke ,,Miodrag Borisavljević” Apatin.
Zasedanje lokalnog parlamenta i ovog puta možete pratiti u direktnom prenosu u programu radio Dunava-a na frekvenciji 98.7 Mhz.