ZA PROJEKAT UREĐENJA GRADSKE PLAŽE PET MILIONA DINARA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Opštinska uprava Opštine Apatin planira skoro uređenje gradske plaže na Dunavu, kod bivšeg Motela.  Iz budžeta je izdvojeno 500.000 dinara za projekat čija ukupna vrednost iznosi oko 6.000.000 dinara. Projekat je kako saznajemo  urađen i biće upućen Ministarstu turizma, a nadležni očekuju da su šanse da se sredstva za uređenje gradske plaže dobiju, velike.  Kako je za naš radio rekla  zamenik predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać ukoliko sredstva ne budu odobrena, Opština je prvim rebalansom budžeta predvidela da izdvoji za ovaj projekat 5.000.000 dinara, te će kako je Koraćeva navela, plaža kod Motela svakako biti uređena.

– U budžetu smo predvideli 500.000 dinara za projekat koji je urađen i koji će biti poslat na konkurs Ministarstva turizma gde postoje velike šanse da se dobiju sredstva. Vrednost projekta je oko 6.000.000 dinara, međutim mi smo prvim rebalansom budžeta predvideli za to 5.000.000 dinara, tako da čak i ako ne dobijemo sredstva na konkursu moći ćemo sami da uredimo gradsku plažu. Plaža kod motela je nešto za šta su Apatinci višedecenijski vezani i moram da kažem da je sramota da Apatin koji je na polovini toka Dunava, na sjajnoj geografskoj poziciji u tom smislu, nema gradsku plažu. Kada smo pravili projekat ideja je bila da plaža ima kabine za presvlačenje i spasilačku službu, suncobrane, ležaljke, i terene za određene sportsko-rekreativne sadržaje. Naša dužnost prema građanima jeste da se to sve uradi pre početka letnje sezone i daćemo sve od sebe da se taj projekat u tom roku zaista i završi, kaže Dubravka Korać.

Kako saznajemo, Opština Apatin je sa kompanijom Koka-Kola dogovorila izgradnju Dunavskog parka kod apatinskog restorana Šaran, a ceo projekat će finansirati upravo ta kompanija. Park  bi trebalo da bude otvoren simbolično, 26. juna na Dan Dunava i na ovaj način želja je, istakla je zamenik predsednika opštine Korać, da se polako ali sigurno, grad vrati na Dunav gde zaista i pripada.