ВОЗАЧИ ОПРЕЗ! – ЗА ВИКЕНД ПРВЕ СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ И КИША, ТЕМПЕРАТУРЕ ОКО НУЛЕ

APATIN SOMBOR VESTI

Право захлађење са снегом очекује нас овог викенда, а температуре неће прећи један степен, каже директор Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) Југослав Николић.

-У недељу очекујемо захлађење, са кишом и снегом, после подне и ноћу снег у свим пределима уз стварање, а у планинама повећање снежног покривача. И почетком наредне седмице биће хладно са снегом, па се очекује повећање висине снежног покривача за 10 до 20 центиметара – закључује Николић.

АМСС: Опрез због мокрих и клизавих коловоза
На путевима у Србији коловози су влажни, а у планинским пределима има и расквашеног снега, док је на подручју Београда, Новог Сада, Велике Плане, Јагодине, Беле Паланке и Пирота видљивост смањена због магле, саопштио је Ауто мото савез Србије (АМСС).

На појединим деоницама могућа је и поледица, а посебно су ризични мостови, надвожњаци и сеновити делови пута, па се возачима препоручује да крену на пут у најтоплијем делу дана и да држе одстојање између возила, наведено је у саопштењу.

Према извештају АМСС-а јутрос од 6.00, на граничним прелазима нема задржавања, осим на Батровцима где теретна возила на излаз из земље чекају око три сата.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *