ВИШИ РАЗРЕДИ ОСНОВНИХ ШЛОЛА И СВЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПРЕЛАЗЕ НА ОНЛАЈН НАСТАВУ

APATIN DRUŠTVO VESTI
Распуст почиње 21. децембра до 18. јануара 2021. године.
Средње школе и основне школе за ђаке од петог до осмог разреда, прећи ће на онлајн наставу, док ће млађи основци, од првог до четвртог разреда наставити да иду у школу, предлог је Кризог штаба, пренео је данас новинарима др Бранислав Тиодоровић.

Он је рекао да се вртићи не затварају, јер за то нема ни потребе ни оправдања.

„Донели смо одлуку да, ипак, основне школе наставе да раде по постојећем систему, од првог до четвртог разреда. Од петог до осмог разреда ће бити спроведено да пређу на онлајн систем и да то траје до почетка распуста. То смо предложили и вероватно ће то тако бити спроведено”, рекао је Тиодоровић након седнице Кризног штаба.

Таква одлука важи за све средње школе, истакао је он.

„Дошли смо до закључка да се у средњим школама спроводи највише онога што нас плаши и што је ризик – заражавање средњошколаца, који то онда доносе својој кући”, рекао је Тиодоровић, јавља Танјуг.

„Желимо да до распуста школски систем функционише. Не затварамо школе, систем образовања, само га преводимо на мање ризичан ниво”, нагласио је Тиодоровић.

Тиодоровић је навео да је Кризни штаб донео одлуку да школски распуст почне 21. децембра и да траје до 18. јануара наредне године.

„Распуст је можда мало дужи на неки дан, него што је обично био до сада, али ћемо тиме обезбедити да сви нивои образовања буду обухваћени свим великим празницима, а да ученици и студенти буду што више код куће и да буду мање у контактима и великом ризику”, рекао је Тиодоровић.

Он је додао да се факултетима, који имају своју аутономију, предлаже да, ко год може, спроведе онлајн наставу, с тим што ће поједини факултети, попут медицине или природних наука, бити у ситуацији да морају да организују вежбе, уз поштовање свих мера.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *