“VEČE GLOMAZNE POEZIJE” RAMBA AMADEUSA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Jedan od najautentičnijih autora sa ovih prostora, Rambo Amadeus održaće “Veče glomazne poezije” 30. januara u Domu kulture u Apatinu.

Muzičar će govoriti svoju poeziju na sceni uz pratnju maestra Ivana Aleksijevica – Pančevca.

Organizator događaje je mlado udruženje građana “Moj Apatin”, a ispred udruženja Vladimir Simin, za radio Dunav izjavio je da “Veče glomazne poezije”, predstavlja performans, svirku, stend ap komediju.

-Ulaznice za ovaj događaj su rasprodate, za zainteresovane postoji mogućnost za kupovinu u ponedeljak, treba da dođu do “Pivnice na čošku” i saznaju kakvo je stanje. Rambo Amadeus je jedinstven. Njegove melodije, pesme i tekstovi razlikuju se od svega što je snimano, što je samo po sebi dokaz unikatnosti.- rekao je Simin.

FONO Vladimir Simin

U svojoj muzici primenjivao je i rep i klasiku i fank, a sve su pratili njegovi duhoviti tekstovi.

U rok svetu Rambo Amadeus se pojavljuje 1988. godine debi albumom “O tugo jesenja”. Sledećom pločom “Hoćemo gusle” 1989. godine Rambo Amadeus potpuno počinje da se bavi aktuelnim političkim događajima u temi “Amerika i Engleska”. Album “M-91” objavljuje krajem 1991. godine i oblači ga adekvatno ratnoj situaciji; kao vojničku sivomaslinastu kutiju “psihološko propagadni komplet”.

Početkom 1995. godine objavljen je kompilacijski CD “Izabrana dela”. Svom starom zvuku vratio se krajem 1996. godine sa kompaktom “Titanik”.

Rambo Amadeus je poznat kao muzičar i tekstopisac koji iza sebe ima uspešnu karijeru. Na početku puta prema zvezdama Rambo se bavio i jedriličarstvom. Rođen 14. juna 1963. godine kao Antonije Pušić, u Kotoru.

Autor: Maja Radu