VEĆA NAKNADA VOLONTERIMA ZA RAD SA DECOM SA POSEBNIM POTREBAMA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Grupi od 28 volontera sa teritorije opštine Apatin koji su angažovani na poslovima personalnog asistenta za decu sa posebnim potrebama danas su u velikoj sali SO Apatin uručena nova rešenja sa kojima je dosadašnja naknada sa 8,000 uvećana na 15.000 dinara.

– Na ovaj način želimo da vam pokažemo da cenimo posao kojim se bavite.Nije bilo primereno da za njega primate 8000 dinara. Mislim da je i 15 000 dinara malo, ali mi smo u mogućnosti toliko da vam obezbedimo za ovu školsku godinu, i već sledeće godine planiramo taj iznos da uvećamo, rekao je Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin prilikom dodele rešenja.

Volonterima se obratila i Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin koja je potvrdila stav opštinske uprave da ubuduće brigu o deci sa posebnim potrebama stavi u prvi plan.

– Želimo da vas stavimo u prvi plan jer ste u svom poslu posvećeni svakom detetu pojedinačno i to je ponekad mnogo teže nego vođenje brige o celom odeljenju, izjavila je Dubravka Korać.

Volonteri ili personalni asistenti se angažuju na pružanju individualne podrške deci sa posebnim potrebama jer je ona neophodna u cilju uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti kako bi se lakše uključila u obrazovne i druge aktivnosti.

Od 28 volontera sa teritorije opštine Apatin, 17 je angažovano u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Apatinu, jedan u Osnovnoj školi “Kiš Ferenc” u Svilojevu, tri u Osnovnoj školi “Mladost” u Prigrevici i sedam u vrtiću “Pčelica” u Apatinu.Rešenja je uručio predsednik SO Apatin , Milan Škrbić.

Podela volonterskih ugovora (4) Podela volonterskih ugovora Podela volonterskih ugovora (1) Podela volonterskih ugovora (5)