ВАНРЕДНЕ KОНТРОЛЕ РИБОЛОВНИХ ТЕРЕНА У ВОЈВОДИНИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

ЈП “Војводинашуме” спроводи до краја маја, у време забране коришћења стајаћих мрежарских и самоловних алата, велики број ванредних контрола свих рибарских подручја на којима је управљач.

Фокус ванредних акција су делови Рибарских подручја “Бачка”, “Банат” и “Срем”, као и врло ригорозне контроле привредних и рекреативних риболоваца на РП “Горње Подунавље” и РП “Kовиљско-петроварадински рит”, док ће ван периода забране ванредно бити контролисана и остала рибарска подручја.

Kод рекреативних риболовца контролисаће се:

број штапова који се користи за пецање (дозвољена су највише три штапа),

улов рибе испод мере (за сваку врсту племените рибе је прописана дужина),

максимални дозвољени дневни улов (највише пет килограма племените рибе), евиденција улова, а код привредних рибара строго ће се конролисати врсте и број алата, у циљу спречавања криволова и заштите рибљег фонда у доба мреста најзначајнијих рибљих врста.

У ванредним контролама рибарских подручја којима управљају “Војводинашуме”, учествоваће комплетна рибочуварска служба, 23 рибочувара са 11 чамаца и глисером, уз коришћење савремене опреме за ноћно осматрање, термовизијске камере и дрон за осматрање и навођење рибочуварских патрола из ваздуха.

021.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *