АПАТИНУ 3,3 МИЛОНА ЗА ПРЕВОЗ СРЕДЊОШКОЛАЦА

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Општина Апатин је на конкурсу Покрајинског секретаријата за управу, прописе, националне мањине и националне заједнице остварила право на доделу 3.3 милиона динара за регресирање превоза ученика средњих школа.

Средства намењена за регресирање превоза ученика су поред Апатина примиле и све остале локалне самоуправа у АП Војводини, укупно 45 у износу од сто осамдесет два милиона динара.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин – како је навео – шаље порука подршке и родитељима и деци.

„Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице не представљају број, они су суштина нашег опстанка и тако морамо деловати”, рекао је председник Мировић.

Очували смо велики број школа малих по броју ученика, али великих за њихове средине. Обновићемо и објекте образовних установа у малим срединама у које деценијама нико није ушао, попут школа у Јаску и Малим Радинцима, где радови почињу наредних недеља, истакао је председник Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада од свог формирања издвојила знатна средства за обнову и модернизацију објеката образовних установа.

„Додела финансијских средстава на основу овог конкурса јесте само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа. Регресирајући трошкове превоза ученика до средњих школа које су одабрали, стварамо услове за њихово угодније и удобније путовање ка остварењу њиховог коначног циља – квалитетног и функционалног образовања. Млади и образовани људи јесу наша будућност и образовање мора бити једнако доступно свима”, рекао је покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Kонкурс за регресирање трошкова превоза ученика средњих школа на територији АП Војводине расписује се почев од 2002. године; од онда су издвојена знатна средства за те намене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.