УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ИЗРАДИ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОБОЉШАЊЕ ПОЛОЖАЈА СРЕДЊОШКОЛАЦА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Скупштина општине Апатин је на данашњој, седмој седници усвојила одлуку о приступању изради локалног акционог плана за побољшање положаја ученика средњих школа и средњошколског образовања на територији општине Апатин за период 2021. – 2024. година.

У оквиру првог члана ове одлуке предложено је:

стипендирање најбољих ученика који се школују у средњим школама на територији општине Апатин
конкурс за 20 ученика средњих школа ван територија општине Апатин чије ће школовање у апатинским средњим школама бити субвенционисано путем покривање трошкова смештаја и исхране у Дому ученика
формирање ИТ инкубатора као облика неформалног образовања где ће бити омогућена обука и рад за ученике који похађају средње школе на територији општине Апатин
обука за покретање сопственог бизниса за матуранте
подршка приликом самозапошљавање младих
оснивање Фонда за неформално образовање
едукација из области страних језика са могућношћу стицања међународно признатог сертификата за ученике који похађају средње школе на територији општине Апатин
побољшање и осавремењавање услова за рад средњих школа са територије општине Апатин
успостављање система мерења успешности и награђивање најуспешнијих професора средњих школа са територије општине Апатин и подршка пројектима ученичког предузетништва.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ, истекла је важност ове стратегије, која има за циљ да у наредном периоду повећа број ђака у апатинским средњим школама, првенствено зато што у нашој општини постоје капацитети да се тако нешто спроведе.

-Надам се да ће поменути локални акциони план обезбедити услове који ће омогућити младима у нашој општини да у потпуности достигну своје потенцијале, активно учествују у друштву, доприносећи не само сопственом развоју, већ и развоју друштва, рекла је Дубравка Кораћ.

Овим пројектом и младима уопште ће се бавити новоименовани помоћник председника општине за образовање и омладинску политику, Милка Никшић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.