USPEŠNO ODRŽAN PRVI SUSRET FILATELISTA, NUMIZMATIČARA I DRUGIH KOLEKCIONARA

APATIN KULTURA VESTI

Udruženje filatelista i Kancelarija za mlade opštine Apatin uspešno su organizovali Prvi susret filatelista, numizmatičara i drugih kolekcionara, gde su se predmeti mogli razgledati i razmenjivati, a vršena je i njihova procena.

Na preko 40 izložbenih štandova našli su se brojni predmeti iz prošlosti, kao što su: stare singl i LP gramofonske ploče, primerci starih knjiga, značaka, razglednica, poštanskih maraka, albuma sa sličicama, stripova, papirnog i kovanog novca i drugo.

BenQ Digital Camera

Svoje zanimljive kolekcije prikazali su kolekcionari iz gradova širom Srbije. Štand su imali i predstavnici Kancelarije za mlade opštine Apatin.

BenQ Digital Camera

Marina Bruker izložila je albume sa poštanskim markama iz raznih zemalja i šarene salvete, Miloš Đerić značke, album sa sličicama fudbalera i stari novac, Vitomir Guslov albume sa sličicama igrača na svetskim prvenstvima u fudbalu, a Veselin Mašić gramofonske ploče i značke.

BenQ Digital Camera

Kotizacija i naknada za korišćenje štandova nisu se naplaćivali, pa je ovo bila jedinstvena prilika za sve zainteresovane da prikažu svoje kolekcije, a usput saznaju da li imaju i neki vredan predmet u svojim zbirkama.

BenQ Digital Camera

Prvi susret kolekcionara u holu Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” posetio je veliki broj građana i gostiju, a ulaz je bio besplatan.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *