NAGRAĐENI NAJBOLJI MLADI FILATELISTI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruženje filatelista i Kancelarija za mlade opštine Apatin organizovali su filatelističko takmičenje dece od prvog do četvrtog razreda u sakupljanju poštanskih maraka iz država širom sveta.

Na osnovu glasova tročlanog žirija, koji su činili Danijela Popović, Luka Vrućan i Veselin Mašić, pobednica takmičenja je desetogodišnja Andrea Semenović, a drugoplasirana je osmogodišnja Nevena Medić. Obe su uspešne učenice Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Apatina.

BenQ Digital Camera

– Sakupljanjem poštanskih maraka bavim se dve godine, a najviše me zanimaju kolekcije sa životinjama. Ljubav prema filateliji nasledila sam od roditelja – izjavila je Andrea.

– Poštanske marke sakupljam, uz pomoć roditelja, unazad dve godine, a ovim zanimljivim hobijem planiram da se bavim i dalje. Najviše volim marke koje imaju za temu gradove – rekla je Nevena.

BenQ Digital Camera

Koordinator Kancelarije za mlade opštine Apatin, Miloš Đerić, uručio je obema devojčicama prigodne poklone i čestitao im na postignutim rezultatima.

Sedamdesetosmogodišnji Živko Žižić iz Sombora, koji se filatelijom bavi od 1955. godine, poklonio im je po 400 maraka na temu flore i faune, a albume sa raznovrsnim primercima dobile su i od organizatora.

BenQ Digital Camera

Na dodeli priznanja u Narodnoj biblioteci, održanoj u prisustvu filatelista, predstavnika KZM, roditelja i gostiju, Andrea i Nevena zvanično su postale najmlađi članovi Udruženja filatelista.

Njihovi izlošci naći će svoje mesto na Međunarodnoj filatelističkoj izložbi, koja će, drugu godinu zaredom, biti otvorena 2. jula u Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra u sklopu programa jubilarnih 50. “Apatinskih ribarskih večeri”.

Udruženje filatelista je, prema rečima predsednika Željka Popovića, krajem prošle godine organizovalo predavanja u apatinskoj i sonćanskoj osnovnoj školi na temu filatelije, gde je zabeleženo veliko interesovanje, pa je dogovoreno da se krajem meseca realizuje drugi krug predavanja uz pomoć “Srbijamarke”, a sve sa ciljem da se deca bliže upoznaju sa raznolikim svetom kolekcionarstva.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *