NAGRAĐENI UČENICI GENERACIJE I NOSIOCI VUKOVE DIPLOME

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin organizovan je prijem za učenike generacije i nosioce Vukove diplome osnovnih i srednjih škola, a koji su ta priznanja stekli za školsku 2012/2013. godinu.

Prisutnim učenicima, roditeljima, prosvetnim radnicima i brojnim gostima obratio se dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je čestitao učenicima na ostvarenim rezultatima u dosadašnjem obrazovanju i poželeo im podjednako uspešan nastavak školovanja.

BenQ Digital Camera

– Vi imate privilegiju da ste najbolji, a najbolji ste zato što ste vredni i pametni. Vi ste ponos grada i među vama verovatno sedi budući predsednik opštine. Ovaj prijem tradicionalno organizujemo od 2004. godine. Opština Apatin dodeljuje stipendije svim đacima generacije i na taj način pomaže mladim ljudima da završe svoje obrazovanje, zaposle se i doprinesu opštem prosperitetu zajednice – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

BenQ Digital Camera

Na prijemu je knjigama nagrađeno 8 učenika generacije i 19 nosilaca Vukove diplome iz pet osnovnih i tri srednje škole.

U ime nagrađenih učenika obratila se Mila Kovačević, učenica generacije Gimnazije “Nikola Tesla”, koja se zahvalila predsedniku i lokalnoj samoupravi na ukazanoj podršci i velikoj pažnji koja se pruža mladima.

BenQ Digital Camera

– Izuzetna je čast biti đak generacije. Ovo zvanje predstavlja nagradu za uložen trud prilikom četvorogodišnjeg obrazovanja, a ujedno i podstrek za dalje usavršavanje. Isplati se ulagati u obrazovanje. Osnovna stvar kada opština daje stipendiju jeste priznanje za trud i sistem vrednosti kojeg se student drži – rekla je Mila.

BenQ Digital Camera

Učenici Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” izveli su muzičko-scenski recital pod nazivom “Sunce, hvala ti što sijaš za mene”, koji je pripremila Dragana Čugalj, nastavnik srpskog jezika.

Svečanost je i ove godine podržala Kancelarija za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *