LOVCIMA ZA ŠAKALA 2500 DINARA

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI VOJVODINA

Članovi Opštinskog veća su na današnjoj sednici razmatrali više od trideset tačaka dnevnog reda a uglavnom je reč o izveštajima o radu i finansijskom izveštaju javnih preduzeća i mesnih zajednica za prošlu i programi rada  za ovu godinu.S obzirom na to da su Opštinskom veću dostavljeni detalji materijalni na sednici i nije bilo dodatnih pitanja i rasprave i svi ponudjeni dokumenti su i usvojeni, s obzirom na to da su sačinjeni u skladu sa postojećim zakonima i u okviru planova rada i finanisjkih planova.

Tako je na primer za zaštitu i unapredjenje životne sredine u 2013. godine ostvareno nešto više od 64 miliona dinara što je i utrošeno i to 20 miliona dinara za tretiranje larvi i odraslih komaraca, za uništavanje ambrozije za sredjivanje 22 divlje deponije a nabavljeno je i sto kanti za smeće koje su postavljene na javnim površinama.Na predlog Opštinskog veća ubuduće će se lovcima za svakog ubijenog šakala platiti po dve hiljade dinara kako bi se smanjila njihova najezda i kako bi se uticalo i na to da se ne koriste mamci za njih i tako uništavale i zaštićene vrste.Veće je takodje prihvatilo zahtev Prirodnjačkog društva Stari Dunav iz Apatina da u okviru svojih aktivnosti proučavanja edukacije i zaštite prirode želi na lokaciji severno od Apatina postavi jednu terensku istraživačku stanicu, odnosno odobrena im je željena lokacija.

I na današnjoj sednici Komisija za rešavanje zahteva gradjana za naknadu štete nastale usled napada napuštenih životinja iznela je deset zahteva oštećenih gradjana koji su ujedeni tokom februara a sa  kojima je dogovoreno vansudsko poravnanje.Ponovo je konstatovano da je neverovatno da je na ulicama sve manje napuštenih pasa a sve je više napada na gradjane .

Većina materijala sa današnje sednice Opštinskog veća biće razmatrani i na sednici Skupštine opštine koja će se, kako  nezvanično saznajemo održati 24. marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *