ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „RAPORT KOMANDANTU“

APATIN DRUŠTVO VESTI
Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, u saradnji sa Udruženjem ratnih veterana “Patriotski front”, pred prepunom prigrevačkom Spomen bibliotekom, organizovala je promociju knjiga Ljiljane Bulatović – Medić pod nazivom “Raport komandantu”.
Nakon pozdravnog govora Željka Obradovića, pukovnika u penziji, predsednika Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, prisutnima se obratila autorka knjiga, a potom i Petar Škrbić, general u penziji, član Glavnog štaba Republike Srpske tokom rata u Bosni.
Knjiga „Raport komandantu“, objavljena u izdanju Udruženja pisaca „Poeta“, četvrto je delo Ljiljane Bulatović – Medić o generalu Mladiću.
Ona je napisala i knjige: „General Mladić“ (šest izdanja), „Oreol ili omča za Ratka Mladića“ i knjigu na engleskom jeziku „O generalu Mladiću i ratu u BiH“.
Knjigom „Raport komandantu“ zaokružila je celinu svojih istraživanja o generalu Ratku Mladiću.
– Ova knjiga je njegova svojevrsna biografija. Na 470 stranica sadrži sveobuhvatan i autoritativan izbor činjenica i zapisa iz života generala Mladića, njegovih ekspozea, govora i intervjua. U okviru ove knjige nalazi se i poglavlje na 32 strane u kojem su objavljene probrane fotografije Ratka Mladića i njegovih saboraca, rođaka i prijatelja – izjavila je Bulatović – Medić.
Predgovor pod naslovom „Oda časnom srpskom generalu“ napisao je Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Republike Crne Gore i Savezne vlade SR Jugoslavije.
V. Mašić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.