NA BAZENIMA BANJE “JUNAKOVIĆ” POČEO NOVI CIKLUS ŠKOLE PLIVANJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na bazenima Banje “Junaković” počeo je novi ciklus škole plivanja u organizaciji Plivačkog centra “Junaković” i uz podršku Banje “Junaković” i lokalne samouprave.

Tokom leta odvijaće se pet smena u koje će biti uključeni mališani celog Zapadnobačkog okruga, pa ove godine škola plivanja dobija regionalni karakter. Očekuje se da ove godine oko 600 neplivača savlada veštinu plivanja.

Opština Apatin obezbedila je besplatan prevoz, a autobus kreće ispred Sportske hale Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Plivački klub “Junaković” ove godine slavi veliki jubilej, 20 godina od osnivanja, a za to vreme obučeno je preko 5.000 dečaka i devojčica, pa je vremenom Plivački klub prerastao u Plivački centar.

Na konferenciji za štampu, održanoj tim povodom, govorili su: dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, Dragomir Obradović, direktor Banje “Junaković” i Milorad Mrđa i Goran Kecman, profesori škole plivanja.

– Zahvaljujući ovim obukama faktično nema mališana koji završe osnovnu školu, a da ne znaju da plivaju. Aktivnosti na Banji “Junaković” odvijaće se tokom celog dana – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

SMENE:

1. smena: 22.06. do 01.07.
2. smena: 03.07. do 12.07.
3. smena: 14.07. do 23.07.
4. smena: 25.07. do 03.08.
5. smena: 05.08. do 14.08.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *