POČELA KUPALIŠNA SEZONA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kompleks otvorenih bazena Banje “Junaković”, koja ove godine obeležava trideset godina uspešnog rada i postojanja, zvanično je otvoren za posetioce.

Na konferenciji za medije, održanoj povodom otvaranja ovogodišnje kupališne sezone, obratio se dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je govorio o investicionim ulaganjima u banju, a reč je uzeo i direktor banje Dragomir Obradović.

– Upravo gradimo velnes centar, koji će biti površine 9.000 kvadratnih metara, a predviđeno je da u njemu bude osam bazena pod krovom i dva bazena na otvorenom. Letnja sezona traje samo dva meseca, a kada otvorimo novi kompleks, sezona će trajati godinu dana. Ubeđen sam da će apatinska banja biti centar zdravstveno-rekreativnog turizma u ovom delu Balkana – rekao je dr Smiljanić.

Posetiocima iz Apatina i okoline trenutno su na raspolaganju otvoreni bazeni sa termalnom vodom i olimpijski bazen, a kompleks će od 1. jula raditi punim kapacitetom.

Ulaz za decu do 7 godina neće se naplaćivati do 30. juna, dok će deca od 7 do 15 godina plaćati ulaznicu od 100 dinara, a poludnevnu 50 dinara. Za odrasle je predviđena ulaznica po ceni od 200 dinara tokom celog dana, a cena poludnevne ulaznice iznosi 150 dinara. Radno vreme bazena u ovom periodu je od 9 do 19 sati.

Cena celodnevne vikend karte od 1. jula iznosiće 300, a poludnevne 200 dinara, dok je radnim danima cena celodnevne 200, a poludnevne 150 dinara. Banja “Junaković” nudi i značajne popuste za studente, penzionere, trudnice i osobe sa invaliditetom, kao i za komplete ulaznica za 10 kupališnih dana. Cena za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana iznosiće 200 dinara.

Bazeni će biti otvoreni za posetioce svakog dana od 8 do 20 sati, a ovaj kompleks dnevno može da ugosti više od 2.500 posetilaca. Rekordan broj posetilaca iz prošle godine zabeležen je 8. jula, kada je na bazenima boravilo 3.127 kupača u jednom danu.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *